Speciel fangst

Klumpfisk gik i rødspættegarn

Fredag d. 11/10-96 gjorde et af klubbens medlemmer en usædvanlig fangst, der blev refereret i flere dagblade, Fiskeri Tidende og Se og Hør. Her referatet fra Melfar Posten onsdag d. 16. oktober 1996

Fritidsfisker Hans Pedersen, Brovejen 293, Middelfart, gjorde store øjne, da han fredag morgen røgtede sit rødspættegarn lidt syd for Stenderuphage kosten. Blandt rødspætter og andre kendte fisk befandt sig en eksotisk kæmpe, som Hans Pedersen aldrig tidligere havde set.

Rødspættegarnet var sat på 12-14 meter vand torsdag aften, og i nattens løb var en 14 kilo stor klumpfisk gået i garnet.

-Den var spillevende, da jeg trak nettet op, og jeg var sikker på, at det var en sjælden fisk, jeg havde fanget, fortæller Hans Pedersen.

Og det blev bekræftet af eksperter, såvel på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg som på Fiskeri- og Havundersøgelserne i Charlottenlund.

-Det sker, at klumpfisk og andre arter forvilder sig ind i vore farvande i september-oktober. Men det er en meget stor sjældenhed, siger forskningschef Erik Hoffmann fra Danmarks Fiskeri- og Havundersøgelser i Charlottenlund.

Han tilføjer, at klumpfisken oven i købet er vanskelig at fange, fordi de opholder sig på bunden, men i dette tilfælde har Hans Pedersen været så heldig at sætte sit garn på det sted, hvor den sjældne gæst opholdt sig.

Rygtet om den sjældne fangst nåede i løbet af fredagen også restauratør John Kistvad, Holm´s i Middelfart, som nu har sikret sig fisken til glæde for restaurantens gæster.

-Klumpfisk kødet smager som en blanding af tun og sværdfisk, og den kan tilberedes på mange forskellige måder. Vi har aldrig prøvet at skære en klumpfisk ud, men det får vi så lejlighed til at gøre nu, siger John Kistvad, der i denne uge har klumpfisk på menukortet som ”dagens fisk”.